22:07
День безпечного інтернету

Інтернет – це така ж реалія нашого життя, як телефон або телевізор. Далеко не всі українські батьки усвідомлюють, наскільки важливу роль відіграє Інтернет в житті їхніх дітей. Їм варто прийти до розуміння, що вони несуть таку ж відповідальність за поведінку своїх дітей в інтернеті, як і на вулиці або в метро. Інакше вони можуть зіткнутися із цілком реальними результатами віртуального спілкування.

5 лютого 2019 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.


У ЗОШ І-ІІІ ст.с.Лисичанського пройшов День Безпечного Інтернету.Для учнів молодшої школи були проведені бесіди з використанням інтерактивних вправ та інформаційна хвилинка «10 золотих правил безпечного Інтернету для дітей!» класними керівниками. Для першачків була проведена екскурсія в кабінет інформатики. Виставка літератури та тренінг «Онляндія – безпечна веб-країна» проведена бібліотекарем Шара Л.Д.

Для учнів 5-6 класів був проведений тренінг «Безпека в інтернеті» Також був виготовлений буклет за допомогою програми Microsoft Publisher «Основи безпечного Інтернету».У вестибюлі школи діяла виставка дитячого малюнка «Я і мій комп'ютер».
Для учнів 7-11 класів соціальним педагогом був проведений урок "Стоп Секстинг", де було обговорено актуальні ризики в Інтернеті, пов’язані з надсиланням власних інтимних фото та небезпеку онлайн-грумингу.
Анкетування серед учнів «Безпечний Інтернет» який показав, що діти дійшли висновку:

Інтернет є важливим елементом допомоги у пошуках матеріалів для підготовки до уроків, розширення свого кругозору, спілкування;

Інтернет є великою загрозою для безпеки життя, якщо неправильно себе поводити в мережі.

 

Переглядів: 486 | Додав: Velandeth | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar